Vladimir Russu

Vladimir Russu este un vizionar și antreprenor de succes, cu o experiență de trei decenii în distribuție și integrare IT, telecomunicații, construcții, imobile și educație. El, de asemenea, este un binecunoscut și respectat filantrop și familist.

Vladimir Russu este un vizionar și antreprenor de succes, cu o experiență de trei decenii în distribuție și integrare IT, telecomunicații, construcții, imobile și educație. El, de asemenea, este un binecunoscut și respectat filantrop și familist.

Educație

Vladimir deține Diploma de Studii Superioare cu specializarea „Mașini de Inginerie și Calcul” de la Universitatea Tehnică a Moldovei. El crede că educația și domeniul IT sunt cheile viitorului prosper al Moldovei: “Noi, ca oameni, nu suntem doar ospitalieri și primitori; dar și înzestrați cu un potențial intelectual enorm. Rădăcinile noastre pornesc de la una dintre cele mai vechi Civilizații ale antichității - Cucuteni–Tripolie. Calitățile și abilitățile transmise din generație în generație indică în mod clar că avem un capital uman semnificativ. Acesta trebuie susținut, dezvoltat și valorificat cât mai mult”.

logo_img Site-ul WEB
logo_img Site-ul WEB

Realizări

Moldcell SA.

Vladimir este cofondatorul celui de al doilea după mărime operator din Moldova – Moldcell SA. Dealungul mandatului său ca Președinte al Consiliului de Administrare, Moldcell a crescut continuu și a atins 50 % din piața națională.

Centrul de Afaceri & Finanțe

Compania fondată de Vladimir a construit Centrul de Afaceri și Finanțe – prima clădire de birouri de clasa A din Chișinău și Rezidența de Lux Ambassador stabilind cele mai înalte standarde pentru întreaga industrie.

Guvernul Moldovei

La sfârșitul anilor 90, compania fondată de Vladimir, în parteneriat cu Guvernul Moldovei și Hewlett-Packard, a implementat primul proiect educațional de digitalizare, la nivel național, care a asigurat fiecare școală din Moldova cu câte o clasă de calculatore complet echipată.

Experiență

Consul Onorific al Republicii Coreea în Republica Moldova – din 2013
Fondator al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Educaţiei şi Ştiinţei din Republica Moldova – din 2012
Fondator și Președinte al Accent Group – din 1993
Cofondator și Președinte al Consiliului de Administrare al Moldcell SA, al doilea după mărime operator de telefonie mobilă din Moldova –între 1999 și 2003.
Consultant al Guvernului în stabilirea relațiilor de lungă durată cu companiile străine care doresc să investească în Moldova – timp de două decenii.

Viziune

Acum este epoca oportunităților extraordinare, iar regiunea noastră este poarta către o dezvoltare continuă în educație, IT, telecomunicații, domeniul imobiliar, energie curată, producție și agricultură. Viziunea mea pentru Accent Group este de a crește și de a se dezvolta în continuare sub motto-ul nostru „accent pe eficiență” în paralel cu filozofia noastră transparentă de gestionare a afacerii pentru satisfacerea clienților și angajaților.

Vladimir Russu

Business Blog

Istorii de afaceri ale lui Vladimir, interviuri, noutăți, sfaturi, secrete de business și opini